Matthijs Broekman

Laatst bijgewerkt : 12-06-2024

Matthijs Broekman

Director/ Senior Consultant 

Ik ben als senior consultant werkzaam in de Internationale Corporate Praktijk van TAXci.

Expertise

 

Belastingheffing van internationaal opererende ondernemingen.

Begeleiding internationale transacties en investeringen

Internationaal Belastingadvies

Fiscale due diligence

Afspraken belastingdienst

Aangifte vennootschapsbelasting

Fiscale opinie en second opinion

Transfer Pricing Diensten

Fiscale procedure

Corporate compliance

Fiscale trainingen


set service


International tax planning

Fusies, reorganisaties & overnames

Transfer pricing

Accounting - Internationaal

Corporate compliance

Internationaal belastingrecht


set expertise

Specialiteit

  

Belastingheffing van grensoverschrijdende ondernemingen en in het bijzonder vennootschapsbelasting, dividendbelasting, bronbelasting en het toepassen belastingverdragen. De fiscaliteit van internationaal opererende bouw-, constructie en installatiebedrijven. De Nederlandse Zeevaartregelingen. Trajecten zoals due-diligence onderzoeken, (grensoverschrijdende) herstructureringen,  en overnames en integraties.

Taken en verantwoordelijkheden

 

 Ik ben medeverantwoordelijk voor de corporate belastingadviespraktijk van TAXci en als senior consultant adviseer en begeleid ik onze klanten bij hun Nederlandse en internationale fiscale vraagstukken.

Werkzaam bij TAXci sinds

 

1 november 2021

Werkervaring

 

Gedurende mijn studie fiscaal recht aan de RUG ben ik in 1999 gestart bij PwC. Op 1 november 2001 ben ik overgestapt naar internationale fiscale adviespraktijk van BDO. In het begin heb ik mijn vooral bezig houden met de werkzaamheden van de internationale fiscale adviespraktijk op het gebied van financieringen, deelnemen en andere grensoverschrijdende transacties. Omdat mijn interesse vooral ligt bij het brede fiscale spectrum van het grensoverschrijdend ondernemen verlegden mijn werkzaamheden zich naar multinationale ondernemingen. Mijn focus kwam steeds meer op de fiscale advisering van de operationele kant van het ondernemen over de grens.

Ik heb gewerkt voor een groot aantal Nederlandse en buitenlandse bouwondernemingen in zowel droge bouw en de natte bouw (baggermaatschappijen, kabelleggers, pijpenleggers, en bouwers van windparken), zowel onshore als offshore.  Mijn overige klanten hebben zeer uiteenlopende bedrijfsactiviteiten, waaronder instore media solutions, IT, investeren in onroerende zaken, hotels & recreatie, Logistiek (zeevaart, luchtvaart en vervoer over land) en ondernemingen in de Rotterdamse haven.

Ik begeleid mijn relaties bij het opzetten van ondernemingen, zowel in Nederland als in het buitenland, het opzetten van fiscale geoptimaliseerde financieringen, het doen overnames, reorganiseren van de structuur of bedrijfsactiviteiten, het voorkoming van dubbele belasting via een zogenoemde Mutual Agreement Procedure, boekenonderzoeken, en vaste inrichtingsvraagstukken (afhankelijk agent). In het verlengde van mijn werkzaamheden heb ik gesproken op congressen, trainingen gegeven bij klanten en relaties, en inhouse lesgegeven op het gebied van internationaal belastingrecht.   

 

Opleiding

 

Fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit Groningen (2000).