Wij adviseren onze cliënten dagelijks op het gebied van internationaal belastingrecht en belastingheffing in het buitenland. Wij beschikken over de kennis en expertise om onze cliënten in internationale trajecten op professionele wijze te adviseren en te begeleiden.

Ons advies kan zien op de toepassing van het Nederlandse internationale belastingrecht, belastingverdragen of vergelijkbare multilaterale regelingen of de belastingheffing in het buitenland.   

Wij willen u behoeden voor fiscale constructies die weliswaar technisch mogelijk lijken te zijn, maar waarvan al op voorhand voor de specialist duidelijk is dat deze eigenlijk niet kunnen en tot grote problemen met de belastingdienst kunnen leiden. Samen met u brengen wij voor u de mogelijkheden en risico's in kaart en begeleiden wij u stap voor stap naar de beste oplossing. 

Wij streven in onze advisering naar een degelijke fiscale oplossing, maar wij houden ook rekening met uw operationele behoeften (werkbaarheid) en de juridische en financiële implicaties van ons advies.  

Indien u absolute zekerheid wenst over een fiscaal vraagstuk kunnen wij u adviseren op basis van een fiscale opinie of de zaak voorleggen aan de belastingdienst. 

Binnen onze internationale praktijk hebben wij vrijwel dagelijks te maken met belastingheffing in het buitenland. 

Voor onze cliënten uit Nederland en het buitenland werken wij continue samen met internationaal ervaren belastingadviseurs, en andere dienstverleners zoals accountants en advocaten, zowel in Nederland als in het buitenland.

Het is vandaag de dag vrijwel onmogelijk om internationaal zaken te doen zonder grensoverschrijdende ondersteuning op fiscaal gebied.

Vanuit onze praktijk hebben wij ervaring met de meest voorkomende fiscale perikelen in de belangrijkste landen. Daarnaast hebben wij toegang tot een international database waarin alle Europese belastingregimes, en de belangrijkste niet Europese belastingregimes, gedetailleerd worden beschreven. Soms is dit voldoende voor een eerste lijns-advies, maar meestal is het toch noodzakelijk om een lokale adviseur in het buitenland er bij te betrekken. 

Wij kunnen u in contact brengen met geschikte buitenlandse adviseurs waarmee wij in de loop jaren goede ervaringen hebben opgedaan. Wij weten welke vragen we moeten stellen en hoe wij deze adviseurs in het buitenland efficiënt en effectief kunnen inzetten. Wij coördineren het inhuren van buitenlandse adviseurs dan ook graag voor u.

Wij hebben bijzondere expertise en ervaring met betrekking tot de volgende onderwerpen:   

  • grensoverschrijdende transacties of investeringen,
  • toepassing van belastingverdragen,
  • het opzetten van een buitenlandse vestiging of dochtermaatschappij,
  • het structureren van een internationale joint venture,
  • een overname in het buitenland,
  • emigratie of immigratie,
  • werknemers in grensoverschrijdende situaties. 

Onze consultants houden zich dagelijks bezig met complexe internationale belastingvraagstukken. Neem gerust contact met ons op indien u ook geïnteresseerd bent in onze expertise en ervaring op dit gebied.  

Wij maken graag tijd voor u !