Wij kunnen u begeleiden bij uw internationale transacties en investeringen, en adviseren op het fiscaal optimaal structureren daarvan.  

Tegenwoordig is een transactie of investering al snel internationaal;  bijvoorbeeld als u een vestiging in het buitenland wilt opzetten, of indien u buitenlandse investeerders heeft gevonden om geld te investeren in uw onderneming.   

U bent geconcentreerd op de transactie en wilt de deal maken, maar tegelijkertijd wilt u zich niet laten verrassen door de belastingheffing in Nederland of in het buitenland.

Ook als u praat met buitenlandse partijen die in uw bedrijf willen investeren (of overnemen) is het voor alle partijen van belang om hiervoor de meest optimale fiscale route te kiezen. Een bronbelasting van 15% op dividenden klinkt niet veel, maar kan voor een buitenlandse investeerder al snel een "deal breaker" zijn.

Wij kunnen u helpen om de fiscale factor goed en proportioneel in kaart te brengen en optimaal in te zetten voor uw transactie of investering.   

Wij kunnen onder andere het volgende voor u doen:

  • advies over de fiscale consequenties van de transactie of de investering in Nederland en het buitenland,
  • advies op een optimale juridische structuur en het op fiscaal efficiënte en verantwoorde wijze inzetten financiële instrumenten,
  • fiscale optimalisatie van de transactie of investering, 
  • het coördineren en uitvoeren van een due diligence onderzoek in Nederland en het buitenland,
  • advies op de bewoording van de fiscale paragrafen van de "Share Purchase Agreement".

Indien u meer informatie wenst of indien u geïnteresseerd bent in onze diensten, dan nodigen wij u uit om contact met ons op nemen door te bellen naar 020-5709440 (Amsterdam) of 010-2010466 (Rotterdam).

U kunt ook het contactformulier invullen, of rechtstreeks een e-mail sturen aan info@taxci.nl.

Wij maken graag tijd voor u!