Wij hebben ruime ervaring en expertise met het opstellen van de belastingaangiften van BV’s met internationale aspecten en kunnen u hierbij op deskundige en professionele wijze assisteren. Indien u dit wenst, kunnen wij het gehele aangifte-traject uit handen nemen.

Het maken van een aangifte vennootschapsbelasting met internationale aspecten vereist een aantal stappen, die - net als bij iedere aangifte -  beginnen bij het op juiste wijze administreren van een transactie en eindigen bij de juiste verwerking daarvan in de aangifte. Met name voor grotere ondernemingen is het maken van de aangifte vaak een moeizame en tijdrovende exercitie, mede omdat het proces niet altijd efficiënt is ingericht. De fiscalist is het grootste deel van de tijd bezig met het verzamelen van informatie en het valideren van gegevens. Als wij worden gevraagd om een aangifte vennootschapsbelasting voor een cliënt te verzorgen, besteden wij nadrukkelijk aandacht aan mogelijke verbeteringen van dit proces.

Onze betrokkenheid bij een aangiftetraject van een BV houdt meestal verband met de bijzondere complexiteit van deze aangifte door de grensoverschrijdende activiteiten van de BV of de internationale groep waar deze deel van uit maakt. Het voor ons ook niet ongebruikelijk om als specialist op het internationale gebied naast de accountant of de reguliere belastingadviseur van de cliënt te acteren.  

Wij bieden onder andere de volgende diensten:

  • Het rechtstreeks in overleg met u en uw accountant verzorgen van de aangifte vennootschapsbelasting en de controle op de aanslagregeling. Wij kunnen dit desgewenst op basis van een vaste jaarlijkse vergoeding doen.
  • De aangifte wordt door u zelf of uw accountant gemaakt maar wij doen de laatste review. Officieel kunnen wij als uw belastingadviseur optreden en desgewenst zorgen voor uitstel, controle van aanslagen, etc.
  • Advies op zaken met betrekking tot de jaarlijkse aangifte.
  • Het rechtstreeks in overleg met u en uw accountant verzorgen van andere fiscale aangiften, zoals de BTW-aangifte, aangifte dividendbelasting, overdrachtsbelasting, etc.
  • Het eventueel met terugwerkende kracht registreren voor de belastingheffing.
  • Suppletieaangiften opstellen voor oude jaren.
  • Wij kunnen namens u in overleg treden met de belastingdienst, in de context van een ruling verzoek, vragenbrief of boekenonderzoek.
  • Het namens u opstellen en indienen van een verzoek om toepassing van een bijzonder fiscaal regime (zoals het Tonnage Regime of de Innovatie Box) of fiscale faciliteit (zoals fiscale eenheid, fusievrijstelling, etc.).

Indien u meer informatie wenst of indien u geïnteresseerd bent in onze aangifte- of adviesdiensten, dan nodigen wij u uit om contact met ons op nemen door te bellen naar 020-5709440 (Amsterdam) of 010-2010466 (Rotterdam).

U kunt ook het contactformulier invullen, of rechtstreeks een e-mail sturen aan info@taxci.nl.

Wij maken graag tijd voor u!