Ton Smit

Laatst bijgewerkt : 12-06-2024

Ton Smit

Director / Senior Consultant

Mijn naam is Ton Smit.

Ik ben als senior consultant actief in de internationale praktijk van TAXci.

Daarnaast ben ik als statutair directeur verantwoordelijk voor de financiële huishouding en bedrijfsvoering van TAXci.

Expertise

 

Internationale aspecten van de vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, dividendbelasting en BTW

Begeleiding internationale transacties en investeringen

Internationaal Belastingadvies

Fiscale due diligence

Afspraken belastingdienst

Financiële administratie

Loonadministraties

Fiscale opinie en second opinion

Transfer Pricing Diensten

Fiscale procedure

BTW compliance en advies

Corporate compliance

Fiscale trainingen

Ondersteuning werkgever


set service


International tax planning

Fusies, reorganisaties & overnames

Emigratie naar het buitenland

BTW - Internationaal

Transfer pricing

Accounting - Internationaal

Corporate compliance

Internationale arbeid

Internationale payroll & HR

Internationaal belastingrecht


set expertise

Specialiteit

  

Specialistische kennis over en ervaring met belastingverdragen, deelnemings-vrijstelling, transfer pricing, financiële producten, innovatie box en fusie en overnames.

Taken en verantwoordelijkheden

 

Als statutair directeur ben ik verantwoordelijk voor de financiële huishouding en de dagelijkse bedrijfsvoering van TAXci. Daarnaast ben ik als senior consultant werkzaam voor een portfolio van met name internationale private en vennootschappelijke cliënten.

Werkzaam bij TAXci sinds

 

1-9-2000

Werkervaring

 

In 1990 ben ik mijn carrière als belastingadviseur begonnen in de algemene fiscale praktijk van Deloitte & Touche in Rotterdam. Ik heb hier uiteenlopende werkzaamheden verricht voor met name grote bedrijven en heb hier mij voorliefde voor de internationale praktijk opgedaan.

In 1995 ben ik overgestapt naar Arthur Andersen om mij op dit gebied verder te kunnen specialiseren. Binnen Arthur Andersen heb ik mij met name bezig gehouden met, de fiscale begeleiding van grensoverschrijdende herstructurering, het ontwikkelen van financiële producten, beursintroducties (gecoördineerd vanuit fiscaal, juridisch en financieel perspectief), advisering op het gebied van financiële producten, waaronder cross-border leasing en securitisaties, en het initiëren van verschillende structured finance projecten.

In september 2000 heb ik TAXci mede opgericht. Binnen TAXci houdt ik mij bezig met de internationale praktijk in al zijn facetten, van het begeleiden van buitenlandse bedrijven bij het structuren, oprichten en onderhouden van hun Nederlandse dochtermaatschappij, vaste inrichting of Representative Office, tot het verschaffen van advies en opinies op het gebied van internationale reorganisaties,  fusie en overnames, transfer pricing en fiscale aspecten van grensoverschrijdende arbeid. Met regelmaat geeft ik zowel intern als extern trainingen en presentaties over de hiervoor genoemde onderwerpen.

Opleiding

 

In 1995 ben ik als fiscaal jurist afgestudeerd aan de Rijks Universiteit Groningen. Daarna heb ik de beroepsopleiding van de NOB afgerond en heb ik diverse interne en externe cursussen en trainingen gevolgd, onder andere op het gebied van Amerikaans belastingrecht, financiële producten, transfer pricing en diverse, meer praktijkgerichte, trainingen en opleidingen.