taxci
 

Anita Liu

Laatst gewijzigd: 27-05-2021

Anita LiuMijn naam is Anita Liu. 

Ik bereid samen met onze accountmanagers fiscale aangiften voor op het gebied van de vennootschapsbelasting, BTW, ICL en verzorg andere fiscale rapportages.

Expertise

Vennootschapsbelasting en de Omzetbelasting.

Specialiteit

Cijfermatige analyse, complexe aangifte vennootschapsbelasting, fiscale eenheid, omzetbelasting, formeel belastingrecht, bezwaarprocedures.

Taken en verantwoordelijkheden

Als consultant ben ik zelfstandig verantwoordelijk voor het opstellen en indienen van VPB en BTW aangiften, ICL aangiften en andere fiscale rapportages. Ik communiceer doorgaans rechtstreeks met cliënten en de belastingdienst over zaken als de fiscale aangiften, uitstelregeling, registratie en aanslagen.


Werkzaam bij TAXci sinds

1-3-2006

Werkervaring

Ik ben mijn carrière als belastingadviseur gestart op de internationale aangiftepraktijk van PriceWaterhouseCoopers (PWC) in 2001. Daaraan voorafgaand heb ik verschillende andere functies bekleed op financieel gebied. Vanaf 2006 heb ik kunnen bijdragen aan de groei van TAXci en heb ik mijn kennis en ervaring op diverse belastinggebieden op kunnen doen, met name op het gebied van de Vennootschapsbelasting en de Omzetbelasting, maar ook op het gebied van de IB/ Expat praktijk (inkomstenbelasting) en de Payroll praktijk (salaris administratie en global mobility).

Opleiding

Ik ben afgestudeerd als fiscaal econoom aan de Universiteit van Amsterdam en heb daarvoor HEAO bedrijfseconomie en HEAO fiscale economie gedaan op de Haagse Hogeschool. Daarnaast heb ik diverse meer praktijkgerichte opleidingen en trainingen gevolgd.