Frederieke den Hartog

Laatst bijgewerkt : 07-01-2024

Frederieke den Hartog

Director / Senior Consultant

Ik ben als senior consultant e werkzaam in de Payroll & Expat praktijk van TAXci. 

Expertise

 

Inkomstenbelasting, loonbelasting, sociale zekerheid en Global Mobility.

Internationaal Belastingadvies

Fiscale due diligence

Afspraken belastingdienst

Aangifte inkomstenbelasting

Loonadministraties

Fiscale opinie en second opinion

Fiscale procedure

Ondersteuning werkgever


set service


International tax planning

Fusies, reorganisaties & overnames

Emigratie naar het buitenland

Internationale arbeid

Internationale payroll & HR

Internationaal belastingrecht


set expertise

Specialiteit

  

De belastingheffing en sociale zekerheidspositie van (inkomende en uitgezonden) werknemers werkzaam bij internationaal opererende ondernemingen. De ondersteuning  werkgevers op het gebied van internationale payroll en HR gerelateerde onderwerpen, het opzetten en beheren van internationale loonadministraties, en het verzorgen van aangiften inkomstenbelasting.  

Taken en verantwoordelijkheden

 

 Als senior consultant adviseer en begeleid ik onze klanten bij hun Nederlandse en internationale vraagstukken op het gebied van internationale arbeid. Ik ben daarnaast medeverantwoordelijk voor de Expat en Payroll praktijk van TAXci. 

Werkzaam bij TAXci sinds

 

1 mei 2022

Werkervaring

 

Gedurende mijn studie fiscale economie aan de Erasmus Universiteit ben ik in 1998 gestart op de Expat praktijk bij Andersen. In 2002 ging Andersen op in Deloitte. In 2008 ben ik overgestapt naar het Expat team van BDO. In die hoedanigheid heb ik mij bezig gehouden met het adviseren van bedrijven met een internationale werknemerspopulatie, van werknemers die grensoverschrijdende werkzaamheden verrichten, van personen die migreerden, het adviseren op het gebied van internationale arbeid, 30%-regelingen, sociale zekerheid, maar ook bijvoorbeeld verblijfs- en tewerkstellingsvergunningen.

Ik heb gewerkt voor een groot aantal Nederlandse en buitenlandse ondernemingen met een zeer gevarieerde achtergrond, en een uiteenlopende arbeidspopulatie. Van startende ondernemingen tot grote internationaal opererende organisaties, met zeer uiteenlopende bedrijfsactiviteiten, waaronder instore media solutions, IT, logistiek (zeevaart, luchtvaart en vervoer over land) en ondernemingen in de offshore en bouw.

Ik begeleid mijn relaties bij het managen van hun internationale werknemerspopulatie, het opzetten van de Nederlandse salarisadministratie, het begeleiden van internationale payroll, het optimaal structureren van arbeidsrelaties, maar ook het doen van aangifte inkomstenbelasting, split payrolling, en het communiceren met de Belastingdienst. In het verlengde van mijn werkzaamheden heb ik cursussen verzorgd bij klanten en relaties, en inhouse lesgegeven op het gebied van de Expat en internationale Payrolling. Ook heb ik gesproken op diverse congressen.

Opleiding

 

 Fiscale economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (2000).